Strandvakantie/Zanzibar

Japanese Dutch English

Zanzibar eiland is 95 km lang en ligt op 35 km afstand van het vaste land van Tanzania. Er zijn maar een aantal landen in de wereld die kunnen tippen aan de lange witte stranden en het warme turkooiskleurige water, ideaal voor snorkelen en duiken. Met een geschiedenis die is doordrongen door de slavenhandel en als een belangrijke handelspost voor kruidnagels en andere kruiden gold, is het een populaire toeristische bestemming.

De oude wijk, Stone Town, in Zanzibar is een fascinerend doolhof aan smalle straatjes en steegjes die leiden langs verschillende oude huizen, moskeeën, rijk versierde paleizen, winkels en bazaars.  Vele gebouwen in Stone Town dateren uit de 15e eeuw tijdens de hoogconjunctuur van de slavernij.

Stranden
De stranden van Zanzibar zijn allemaal evenzo geweldig en de perfecte plek om te relaxen nadat je een of twee nationaalparken op het vast land hebt bezocht of een trektocht hebt gehouden naar de Kilimanjaro. Zanzibar heeft een groot aantal adembenemende stranden en aangezien het eiland wordt omringt door kristalhelder water zijn er vele mogelijkheden om te duiken, snorkelen of simpelweg te relaxen op het strand.

Zanzibar is wereldwijd bekend als zijnde de parel van de Indische Oceaan. Het heeft een romantische een kleurrijke geschiedenis van zeevaarders en ontdekkingsreizigers die hier hun tijd doorbrachten, alsmede een schaduwzijde van de slavernij.

Als hét handelscentrum voor het gehele Oost Afrikaanse gebied, heeft het vele grote handelaren aangetrokken, waaronder Soemeriërs, Assyriërs, Feniciërs, Arabieren, Chinezen en Maleiers. De grote ontdekkingsreizigers, Burton, Speke, Livingstone en Krapf vervolgden hun reis vanaf deze kusten.

Een wandeling door de nauwe, kronkelige straten van Stone Town werpt je direct terug in de tijd. De huizen hier zijn meer dan 150 jaar oud en geconstrueerd met de koraalstenen van het eiland. Gebouwd door Arabische en Indiase kooplui in de 19e eeuw, is dit de enige nog functioneerde historische stad in Oost Afrika.

Een specerijentocht is een specialiteit van Zanzibar en omhelst een wandeling in de westerse en centrale regio’s van het eiland, langs plantages, privé tuinen en bossen. Er zijn meer dan 50 verschillende specerijen en vruchten, waaronder kaneel, peper, gember, tamarinde en kokosnoten om te proeven en te kopen. De heldere zanderige stranden en het zwemmen met dolfijnen aan de zuidkust bij Kzimkazi zijn een absolute must. Ook de speelse rode Colobusapen in het Jozani woud in het midden van Zanzibar moeten niet over het hoofd worden gezien. Snorkelen en duiken aan de noordkust (Nungwi) draagt bij aan de schoonheid en het avontuur in Zanzibar.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.