Ngordoto krater

Japanese Dutch English

De Ngorongoro krater en de omliggende hooglanden zijn één van de mooiste gebieden in Afrika. Vulkanische kraters tegen een verbluffende achtergrond met één van de rijkste graasgebieden van Afrika. De meest beroemde vulkanische krater is zonder twijfel de Ngorongoro krater, ’s werelds grootste intacte vulkanische caldera; en het thuis voor de grootste densiteit aan grootwild in Afrika. Met 600 meter hoge wanden en een rijke vulkanische bodem, is de Ngorongoro één van de beroemdste safari bestemmingen van het continent. Aan een reis naar Noord Tanzania mag een bezoek aan Ngonrongoro zeker niet ontbreken. Het is een exceptionele plek waar je in contact kunt komen met de Maasai en één van de mooiste plekken voor natuur en wildleven ter wereld.

De Ngorongoro krater wordt druk bezocht, maar gezien het feit dat het één van de grootste wonderen der natuur is, zal een bezoek hieraan ongetwijfeld de moeite waard zijn. De Ngorongoro krater is de beste plek in Tanzania om de ‘Big Five’ te kunnen aanschouwen en op het gebied van safari’s kun je het omschrijven als de “place to be”. Echter, vanwege de enorme drukte adviseren wij een verblijf van maximaal 2 nachten, om hierna op safari te gaan in de Serengeti. Het voordeel van een verblijf in een hotel aan de kraterrand is natuurlijk het uitzicht, terwijl een verblijf in het nabijgelegen Karatu als voordeel biedt dat je er vele activiteiten kunt ondernemen, zoals het houden van mooie wandelingen en genieten van de prachtige uitzichten.

Een safari in de Ngorongoro krater: Wat voor wild kom je tegen?
De Ngorongoro is de beste plek in Tanzania om de ‘grote vijf’ te zien. Je treft hier een gezonde populatie aan van zwarte neushoorns en één van de grootste gehoornde olifanten die vandaag de dag nog in Afrika te bewonderen zijn. De krater is ook het thuis van een grote populatie leeuwen, luipaarden en ondeugende hyena’s, tezamen met een goede hoeveelheid aan wilde beesten zoals buffels en zebra’s.
Ander wild in Ngorongoro bestaat onder andere uit een  verscheidenheid aan grote katten zoals cheeta’s en jakhalzen. Verder bevinden zich hier ook Grant’s en Thompson’s gazelles, flamingo’s, vossen met vleermuisoren en circa 400 verschillende soorten vogels.

De Ngorongoro krater: Wat voor activiteiten bieden wij aan
De activiteiten in de Ngorongoro krater zijn beperkt tot autosafari's. Er zijn echter ook picknick locaties in het gebied. Als u het omringende Ngorongoro natuurreservaat meerekent treft u een grote diversiteit aan activiteiten aan, waaronder wandelen, trektochten, het bezoeken van de Maasai en andere stammen en het verkennen van de Olduvaikloof


 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.