Mikumi Nationaal Park

Japanese Dutch English
 

Ondoorzichtige mist verbergt de opkomende zonsopkomst. De eerste zonnestralen breken door over het donzige gras dat als een donkerbruine halo over de vlaktes uitwaaiert. Een kudde zebra’s, vertrouwend op hun camouflage tijdens dit roofzuchtige tijdstip, poserend als ballerina’s met de hoofden in het gelid terwijl hun strepen in een vloeiende beweging lijken samen te smelten.

Het Mikumi Nationaal Park grenst aan de noordelijke grens van Afrika’s grootste natuurreservaat, de Selous, en wordt verdeeld door de aangelegde weg tussen Dar es Salaam en Iringa. Het is daarmee het meest begaanbare gedeelte van een gebied ter grootte van 75.000 km2 dat zich in het oosten uitstrekt tot nabij de Indische Oceaan.

De ver strekkende horizonnen en het overvloed aan wildleven bij de Mkata riviervlakte, het populaire pronkstuk van Mikumi, roepen vaak vergelijkingen op met de beroemde Serengeti vlaktes.

Leeuwen inspecteren hun grassige koninkrijk en de kuddes van zebra’s, gnoe’s, impala’s en buffels die hier langstrekken. Giraffen grazen bij de geďsoleerde acacia bomen die grenzen aan de Mkata rivier. Dit gebied wordt ook door de Mikumi olifanten aangemerkt al een geliefde plek.

De Mkata riviervlakte heeft vele goede wegen waarlangs men het wildleven kan aanschouwen en is waarschijnlijk de meest geschikte plek om de krachtige elandantilope, de grootste antilope ter wereld, te bekijken. De net zo imposante grote koedoe en sabelantilope lopen ook rond in deze met miombo bomen bedekte berguitlopers die uittorenen boven de grenzen van het park.

Meer dan 400 soorten vogels zijn in dit gebied vastgelegd, met kleurrijke bewoners als de vorkstaartscharrelaar, de macronyx en de bateleur. Deze worden gedurende het regenseizoen vergezeld door een scala aan Europese migranten. Nijlpaarden zijn de hoofdattractie in de twee meren die zijn gesitueerd op een afstand van 5 km ten noorden van de hoofdingang van het park. Ze worden hierbij gezelschap gehouden door een aldoor wisselend gezelschap aan watervogels.

Over het Mikumi Nationaal Park

Oppervlakte: 3.230 km2, het op drie na grootste park van Tanzania en horend bij een veel groter ecosysteem dat deel uitmaakt van het unieke en uitgestrekte Selous wildreservaat. Locatie: 283 km ten westen van Dar es Salaam, ten noorden van Sealous en op de route naar Ruaha Udzungwa en Katavi. 
 

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.