Beklimming van de Kilimanjaro >Umbwe Route

Japanese Dutch English

De Umbwe route is één van de kortste routes naar de zuidelijke gletsjers en de Western Breach. Het is waarschijnlijk de meest schilderachtige en niet-technische route op de Kilimanjaro. Het vergt veel van het lichaam door de relatief snelle klim naar een grotere hoogte, maar het is absoluut de moeite waard.

Minder mensen, een schoon en onaangetast bos en kortere wandelafstanden zorgen voor een geweldige mogelijkheid voor de fitte trekkers. Het is hierbij mogelijk om te overnachten in de krater!! U kunt als één van de weinige gelukkigen een nacht doorbrengen in Afrika’s grootste vulkaan.

Deze optie is zeer aan te bevelen aangezien het ook de enige mogelijkheid is om dicht in de buurt van de prachtige en fascinerende gletsjers van de Kilimanjaro te komen. Het is hierbij ook mogelijk om de as pit te bezoeken, een absolute aanrader!

Dit is waarschijnlijk de moeilijkste route op de Kilimanjaro. Geprefereerd door de meer serieuze beklimmer en is een lastige opwaartse klim. Als beloning voor uw beproevingen kunt u op een heldere dag genieten van het, volgens vele gidsen en dragers, beste uitzicht vanaf de Kilimanjaro.

Umbwe route (6 dagen: 5 nachten)
Dag 1: Na het ontbijt in het hotel rijdt u naar de Machame poort. Nadat de toegang is bemachtigd rijdt u naar de Umbwe poort om te beginnen aan uw klim. De klim duurt ongeveer 5-6 uur in het regenwoud op weg naar het kamp in de Umbwe grot, op een hoogte van 2800 meter.

De lunch zal op weg worden genuttigd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in het kamp in de Umbwe grot.

Dag 2: Na het ontbijt gaan we hiken door het regenwoud, gevolgd door een steile klim naar het moerasgebied, met langs de weg naar het Barranco kamp veel vegetatie. De wandeling duurt 5-6 uur.

De lunch zal op weg worden genuttigd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in het Barranco kamp op een hoogte van 3940 meter.

Dag 3:Na het ontbijt beklimmen we de Barranco wand, de top hiervan ligt op een hoogte van 4200 meter. Hierna dalen we richting de Karanga vallei op een hoogte van 3960  meter. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Lunch, diner en overnachting vinden plaats in het Karanga kamp.

Dag 4: Na het ontbijt zullen we hiken door de alpine woestijn op weg naar het Barafu kamp op een hoogten van 4650 meter (het basiskamp). Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Lunch, diner en overnachting vinden plaats in het Barafu kamp.

Dag 5: In de vroege ochtend of vlak na middernacht hebben wij een licht ontbijt (een kop thee met wat biscuitjes) waarna we de top beklimmen via Stella Point naar Uhuru Peak. Deze ligt op een hoogte van 5895 meter. Hierna gaan we terug richting Barafu kamp voor de lunch.

Na een korte rust wordt de tocht voortgezet naar het Mweka kamp voor het diner en de overnachting.

Dag 6: Na het ontbijt lopen we richting de Mweka poort om hier te worden opgepikt en teruggebracht naar het Salsadenero hotel voor de lunch, het diner en de overnachting.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.