Kilimanjaro route >Marangu

Japanese Dutch English

Dag 1: Aankomst op de internationale luchthaven van Kilimanjaro waarna u wordt overgebracht naar het hotel in Moshi voor het avondeten en de overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt rijdt u naar het startpunt. Vanaf de poort beklimt u een bergwand richting de Mandaru hut.Deze route is de snelste weg naar Mandura. Echter, er zijn weinig mogelijkheden om te genieten van het wildleven of het omringende woud doordat de wandeltocht erg zwaar is.

Een alternatief zou zijn om de route te beklimmen die parallel loopt naast het bospad en vervolgens te dalen langs de hoofdroute. Het bospad takt na een paar minuten vanaf de poort af naar links. Hierna wordt de route vervolgd langs de rand van een stroming dat loopt langs het kreupelhout. Op ongeveer anderhalf uur van de poort kunt u ervoor kiezen om de stroom over te steken naar het hoofdpad of uw weg te vervolgen langs het bospad. Beide wegen lopen verder langs de stroom, waarna deze paden op ongeveer één uur afstand van de Mandara hut, gelegen op een hoogte van 2700 meter, weer bij elkaar komen. Hier zult u vervolgens de nacht doorbrengen.

Dag 3: Van de Mandaru hut loopt de weg vervolgens langs een kort stuk bos, komt u langs de voet van de Maundi krater, steekt u langs een weiland en door een beboste stroom, waarna u aankomt bij grasland. Het is de omleiding zeker waard om even langs de rand van de Maudi krater te lopen, waar u een fantastisch uitzicht zult hebben van de bergen en de verdere omgeving. De weg vervolgt zich langs verschillende ravijnen met moeraslandschappen voordat het eindigt bij de Horombo hut op een hoogte van 3.720 meter. Deze hut bevindt zich in een rotsachtige vallei met een verzameling van gigantische kruiskruiden. Hierna zult u overnachten in de Horombo hut.

Dag 4: Van de Horombo hut zijn er twee routes die leiden naar de Saddle. De rechter vertakking is erg steenachtig en geërodeerd en is de meest directe route naar de Saddle en Mawenzi. Vanaf de Saddle zijn er wegen naar de Mawenzi hut of de Mawenzi Turn hut en langs de lengte van de Saddle naar de Kibo hut. De linker vertakking van de Horombo hut is een makkelijkere route en loopt uit op de Saddle, veel dichter bij Kibo en ongeveer een kilometer van Kibo hut op een hoogte van 4700 meter. U zult overnachten in de Kibo hut.

Dag 5: De weg naar de top ligt direct achter de Kibo hut naar het westen. Normaal gesproken begint u aan deze klim om 2 uur in de ochtend of zelfs vroeger. Hierdoor kunt u vanaf de top van Kibo genieten van de opkomende zon die rijst boven Mawenzi. Doordat de puinhellingen bevroren zijn is het makkelijker om te beklimmen en geeft dit u  meer tijd om terug te keren naar het kamp.

Het eerste gedeelte is een oneven route dat leidt naar de Hans Meyer Cave, waar je goed uit kunt rusten. Hierna loopt de route langs verschillende haarspeldtocht die leiden naar de top, met een laatste klautertocht over de rotsen naar Johannes Notch en Gilman’s Point.

Vanaf daar loopt de route verder langs de rand voorbij Stella Point naar de Uhuru Peak op een hoogte van 5.895 meter. De terugtocht naar Horombo Hut zal verrassend snel lijken vergeleken met de beklimming.

U zult een overnachting maken in de Horombo Hut.

Dag 6: vanaf de Horombo Hut. De Mandara Hut is makkelijk rond de lunchtijd te bereiken, waarna u de weg kunt vervolgen naar de poort van het park in de middag.

Hierna vervolgt u de weg naar Moshi of Arusha voor een meer dan verdiende warme douche, een diner en een overnachting.

Dag 7: U vertrekt richting Kilimanjaro International Airport of naar de volgende safari bestemming.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.