Tarangire Nationaalpark

Japanese Dutch English

De permanente watervoorziening van het park garandeert een grote en gevarieerde dieren populatie, vooral in het droge seizoen (van januari tot het midden van maart en van eind mei tot september)  evenaart het die van de Serengeti.

Grote kuddes olifanten, neushoorns, buffels, zebra’s, generuks, impala’s  en oryx zijn in het park te bewonderen.

Dit mooie park met zijn reusachtige baobab bomen, is hét toevluchtsoord voor wilde dieren van het aangrenzende deel van de Great Rift Valley (oost Afrikaanse slenk) tijdens het regenseizoen. Het is ook een uitstekend park voor de vogelliefhebber. Het beste seizoen hiervoor loopt van oktober tot en met mei.

Grootte: 2,600 km²
Locatie: 118 km ten zuidwesten van Arusha

Het Tarangire Nationaalpark heeft een van de grootste olifantenpopulaties in Tanzania, en de schaarse vegetatie bedekt met baobab en acadia bomen maakt het een mooie en speciale locatie.

Tarangire bevindt zich op slechts een aantal uren rijafstand van Arusha en is daarmee een populaire stop voor avonturiers die via de noordelijke route naar de Ngorongoro krater en de Serengeti  reizen.

Tarangire strekt zich uit over twee gebieden waar het wild zich ongehinderd kan voortbewegen.

Kuddes van gazelles, gnoes, zebra’s en giraffen migreren naar de savannes voor het laatst overgebleven graasland, voordat het regenseizoen begint.

De Tarangire safari’s bieden ongeëvenaarde uitzichten op het wild en gedurende het droogseizoen, komen hier ook grote aantallen olifanten voor.  Dikhuidige dieren spelen rondom eeuwenoude baobab bomen en eten acacia bladeren voor hun avondmaaltijd.

Adembenemende uitzichten over de Maasai steppe en de bergen in het zuiden maken de Tarangire olifanten safari een memorabele ervaring.

Gedurende het regenseizoen spreiden de seizoensgebonden bezoekers zich uit over een gebied van 20,000 km², totdat de groene vlakten zijn uitgeput en de rivier hen weer roept.

Kuddes olifanten kom je in Tarangire echter makkelijk tegen in zowel het droogseizoen als het regenseizoen.


 

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.