Manyarameer Nationaalpark

Japanese Dutch English

Het Manyarameer Nationaalpark, in het noorden van Tanzania, omvat een gebied van 330 km² en is een meer wanneer het water hoog genoeg staat. De toegangspoort ligt op 1,5 uur (126 km) ten westen van Arusha, langs een nieuw aangelegde weg en dichtbij de etnisch diverse marktplaats van Mto wa Mbu.

Het compacte wildleven circuit door Manyara biedt een virtuele microkosmos aan van de safari ervaring in Tanzania.

Vanaf de toegangspoort loopt de weg langs een oerwoudachtig moeraswoud waar zo rond de honderd bavianen zich rustig langs de kant van de weg bevinden. Gouden stompneusapen bewegen zich speels langs de eeuwenoude mahoniebomen, terwijl bosbokken zich oplettend door de schaduwen voortbewegen.

In contrast met de intimiteit van het woud staan de riviervlaktes met de verstrekkende uitzichten naar het oosten, met het alkaline meer en de blauwe vulkanische toppen die uittorenen boven de eindeloze Maasai steppen.

Grote buffels, gnoes en zebrakuddes komen bijeen op deze riviervlakten. Ook giraffen zijn hier te bewonderen, sommigen zo donker qua kleur dat ze van een afstand zwart lijken te zijn. Als je landinwaarts gaat vind je Manyara’s legendarische boom beklimmende leeuwen en indrukwekkend gehoornde olifanten. Grote hoeveelheden mongoesten dartelen langs de Acacia’s.

Manyara geeft u de perfecte introductie van de verschillende vogelsoorten die Tanzania rijk is. Meer dan 400  soorten zijn vastgelegd en zelfs de bezoeker die hier voor de eerste keer komt zal op één dag rond de 100 soorten tegenkomen.

De hoogtepunten omvatten onder andere de roze flamingo’s tijdens hun migratie en andere grote watervogels zoals pelikanen, aalscholvers en ooievaars.

De Maasai leven in de semi-droge riftvallei regio in Kenia en Tanzania. Zij bezitten grote hoeveelheden aan vee, waaronder schapen en geiten en volgen deze per seizoen rond opzoek naar nieuwe gronden om te grazen en te drinken.

Traditioneel zijn de Maasai altijd een trotse, onafhankelijke stam geweest. Ze cultiveerden het land niet en waren niet afhankelijk van een geldeconomie zoals de vele mensen om hen heen. In plaats daarvan leefden ze van het bloed, de melk en het vlees dat ze konden krijgen van hun vee. Vee speelt een centrale rol in het leven van de Maasai. Vee representeert voedsel en kracht. Hoe meer vee een Maasai heeft, hoe rijker hij is en hoe meer invloed hij zal hebben binnen zijn stam.

Tegenwoordig hebben de Maasai een uitgebreider dieet aangezien ze zijn gedwongen om zich terug te trekken naar kleinere stukken grond en zich daardoor hebben moeten aanpassen aan een sedentaire levenswijze, waarbij in sommige gevallen ook het verbouwen of kopen van voedsel hoort. De Maasai hebben traditioneel gezien altijd neergekeken op mensen die het land bewerkten, aangezien het land op deze manier nutteloos werd als graasland. Hoewel de levensstijl van de Maasai de nodige veranderingen heeft ondergaan over de afgelopen 3 decennia, blijven de sterke sociale tradities nog steeds intact. Maasai mannen zijn in de eerste plaats krijgers die hun stam, vee en graaslanden beschermen.


   

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.