Arusha Nationaalpark

Japanese Dutch English

Het Arusha Nationaalpark bedekt een gebied van 328,4 km en is beroemd om haar gevarieerde wildleven dat van een kleine afstand kan worden aanschouwd.

Aangezien dit park vlakbij Moshi en Arusha ligt, is het ideaal voor een dagtrip, zelfs voor bezoekers die een seminar of workshop bijwonen of voor zaken in ArushaofMoshiverblijven. Mount Meru bevindt zich ook binnendit park.

Geschiedenis van het park

In 1876 bezocht de Hongaarse graaf Teleki, het Momella gebied. Hij bracht verslag uit over de grote aantallen nijlpaarden en neushoorns die hij in het park zag. De neushoorns zijn echter helaas niet meer te bewonderen in het park.
In 1907 verhuisde de Trappe familie naar Momella om een boerderij te beginnen. Zij gebruikten hierbij grote gebieden van het hedendaagse park om hun vee te laten grazen.
De oude mevrouw Trappe was de eerste vrouwelijke professionele jager in Oost Afrika.

De volgende attracties in Arusha Nationaalpark zijn een bezoek zeker de moeite waard:

SerengetiNdogo
De “kleine Serengeti” omvat het open grasland. Een gebied in het park waar verschillende dieren, waaronder buffels, wrattenzwijnen, zebra’s, waterbokken en giraffen in grote getale zijn te bewonderen.

Ngurdoto museum
In dit museum, gelegen in het park, vindt u verschillende opgezette dieren, vogels en insecten. Het gebouw heeft een uitzicht over het Ngordoto woud, het thuis van de zwarte en witte Colobusapen. Het Ngordoto woud heeft een grote verscheidenheid aan boomsoorten. Ter identificatie zijn bepaalde dominante boomsoorten gelabeld, waaronder mango, tabernaemontanausambarensis en andere soorten waaronder bersamaabyssinica, raulfia, coffraoleacapensis enz. Er zijn echter nog veel meer boomsoorten die hier groeien.

Ngordoto krater
De Ngordotovulkaan is nu niet meer actief. Echter, uitgaande op de hedendaagse vorm ziet het er naar uit dat zich aan het einde van de activiteiten twee vulkanische kegels vlak naast elkaar bevonden. Toen het gesmolten gesteente naar diepere niveaus zakte, werden de kegels niet meer ondersteund en stortte het in naar de huidige vorm.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.