Kilimanjaro route >Marangu

Japanese Dutch English

Dag 1: Aankomst op de internationale luchthaven van Kilimanjaro waarna u wordt overgebracht naar het hotel in Moshi voor het avondeten en de overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt verplaatst u zich naar de Machame poort op een hoogte van 2000 meter. Een duidelijke route langs planten en natuurlijke wouden naar de bergwand tussen WeruWeru stroom en de Makoa totdat het begin van het pad wordt bereikt. Vanuit hier volgt een nauw pad door het bos naar de Mhame hutten op een hoogte van 3000 meter. Hier zult u de nacht doorbrengen.

Dag 3: Om de bovenste routes en hutten te bereiken moet u het vallei doorkuisen om de Machame hutten te bereiken en de weg voort te zetten langs een steile rotswand.

Na drie tot vier uur leidt het spoor naar het westen door een ravijn en vervolgens omhoog te klimmen naar de Shira hutten op het Shira plateau op een hoogte van 3800 meter. De nacht wordt doorgebracht in tenten.

Dag 4: Zet de reis voort naar de Kibo Peak en sla daarna af naar het zuiden voordat de lava ontlsluiting wordt bereikt, hierachter bevindt zich de Lava Tower Hut. Nadat u verscheidene bergwanden en valleien hebt doorkruist zult u aankomen bij de mond van de grote Barranco, met een fantastisch uitzicht vanuit het Barranco huttenkamp op een hoogte van 3900 meter.

Dag 5: We zullen dalen naar een ravijn en vervolgens de verticale wand in het oosten van dit ravijn beklimmen. Vervolgens wandelen onder het zuidelijke ijsveld van Kibo, totdat de route daalt in de ondiepe Karanga vallei die de lava bergwand doorkruist to aan de Barafu hut op een hoogte van 4600 meter.

Dag 6: U begint aan het hoogtepunt van de klim in de ijzige uren net na middernacht. Hierbij komt u langs een met rotsen bezaaide bergkam en een gat tussen de Rebmann en Ratzelgletjsers om hierna aan te komen bij de rand van Stella Point, wat halverwege tussen Gilman’s point en Uhuru ligt.

Vervolgens gaat u verder naar Uhuru Peak op een hoogte van 5895 meter. Nadat dit alles op de foto is vastgelegd daalt  u weer af naar de Mweka hut op een hoogte van 3000 meter, waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 7: Na het ontbijt gaat u het laatste gedeelte van de hike beginnen, wat zo’n 2 uur in beslag neemt. Nadat de Mweka poort op een hoogte van 1500 meter is bereikt, zult u worden beloont met een certificaat voor een succesvolle klim.

Hierna vervolgt u de reis naar Moshi of Arusha voor een hete douche voor het avondeten en een overnachting.

Dag 8: U verplaatst zich naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro of u vervolgt uw reis naar de
 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.