Kilimanjaro route >Lemosho route

Japanese Dutch English

Lemosho route (8 dagen: 7 nachten)
Dag 1: Na het ontbijt rijden we naar de Londorosi poort. Nadat de toegangpapieren zijn verkregen wordt de weg vervolgd naar de Lemosho route.

De wandeling naar het eerste kamp (Mti Kiwi) duurt ongeveer 4 uur in het regenwoud.

De lunch zal gedurende de tocht worden genuttigd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in het MtiMkubwa kamp op een hoogte van 2900 meter.

Dag 2: Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar het ShiraOne kamp. Deze wandeling duurt ongeveer 6 uur door het bos en vervolgens door het moeraslandschap en beneden naar het Shira plateau.

De lunch zal gedurende de wandeling naar Shira worden genuttigd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in het ShiraOne kamp op een hoogte van 3600 meter.

Dag 3: Na het ontbijt zullen we beginnen aan een wandeling van 5 uur die leidt door het moeraslandschap naar het Moir kamp.

De lunch zal worden genuttigd bij het Scott Fischer kamp dat langs de route ligt. Het diner en de overnachting vinden plaats bij het Moir kamp op een hoogte van 4200 meter.

Dag 4: Na het ontbijt zullen we wandelen voor ongeveer 5-6 uur langs de haaientanden naar de lava toren, op een hoogte van 4600 meter. Hierna wordt afgedaald naar het Barranco kamp op een hoogte van 3960 meter.

De lunch zal gedurende de tocht worden genuttigd. Het diner en de overnachting vinden plaats in het Barranco kamp.

Dag 5: Na het ontbijt zullen we de grote Barranco wand beklimmen en hierna onze weg vervolgen naar de Karanga vallei op een hoogte van 4200 meter. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in de Karanga vallei.

Dag 6: Na het ontbijt zullen we de beklimming vervolgen richting het Barafu basiskamp. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur door de alpine woestijn.

De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in het Barafu kamp, op een hoogte van 4700 meter.

Dag 7: We zullen wakker worden in de vroege ochtend en een licht ontbijt nuttigen. Hierna begint de beklimming naar de top.

Deze wandeling duurt ongeveer 6 uur naar Stella point en daarna een uur naar de Uhuru peak op een hoogte van 5895 meter.

Na een kleine viering op de top zal worden begonnen aan de afdaling naar de Barafu hut voor een lunch, om vervolgens de weg te vervolgen naar het Mweka kamp, op een hoogte van 3100 meter, voor het diner en de overnachting.

Dag 8: Na het ontbijt wordt begonnen aan de afdaling  van 3 uur door het regenwoud naar de Mweka poort om vervolgens te worden opgepikt en te worden teruggebracht naar het hotel voor lunch, diner en de overnachting.
 

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

  2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.