Palmbomen wuiven in een koele zeebries. Witte stranden en blauw water schitteren aanlokkelijk onder de tropische zon. Traditionele dhows varen langzaam voorbij, aangestuurd door de golvende witte zeilen, terwijl Swahilische vissers hun netten uitgooien onder een briljant rode zonsopgang.

Saadani is waar het strand de wildernis ontmoet. Dit is het enige toevluchtsoord voor fauna in Oost Afrika die in connectie staat met Indische oceaan. Het bezit alle attributen die de tropische kustlijn van Tanzania zo populair maakt onder Europese zonaanbidders. Echter, het is ook de enige plek waar deze luie uren van zonnebaden kunnen worden onderbroken door een voorbijlopende olifant of een leeuw die even wat komt drinken bij een dichtbij gelegen waterput!

Beschermd als een wildreservaat sinds de jaren 60, werd het in 2002 uitgebreid naar een gebied dat twee keer zo groot is. Voor de jaren 90 had het reservaat enorm te lijden door stropers. In recente jaren is er echter een duidelijke omslag waar te nemen door het opleggen van strengere restricties aan stropers. Dit is gebaseerd op het geven van duidelijke instructies aan de aangrenzende dorpen over hoe belangrijk het is om het reservaat te behouden.

Vandaag de dag is er een verrassend aantal grazers en primaten te vinden op deze plek. Hieronder vallen onder andere de giraffe, buffel, wrattenzwijn, waterbok, rietbok, hartenbeest, gnoe, blauwrugduiker, grote koedoe, eland, sabelantilope, gele baviaan en blauwaap. U zult vast met ons eens zijn dat dit een vrij uitgebreide lijst is. 

Kuddes oplopend tot 30 olifanten worden steeds vaker in dit gebied gezien. Ook zijn er verscheidene leeuwentroepen aanwezig, samen met luipaarden, gevlekte hyenas en jakhalzen. Tijdens de boottochten langs de mangroven van de Wami rivier is er een grote kans dat je nijlpaarden, krokodillen en een grote selectie aan vissen en riviervogels , waaronder mangrove ijsvogels en flamingos, kunt bezichtigen. Aan de andere kant vormen de stranden een van de laatste grote broedplaatsen voor groene zeeschildpadden op het vaste land van Tanzania.

Over het Saadani Nationaalpark

Grootte: 1,100 km

Locatie: Aan de noordkust, ongeveer 100 km ten noordwesten van Dar es Salaam en ongeveer dezelfde afstand ten zuidwesten van de poort van Tanga.

Wat kun je er doen: rijtochten langs wildleven; wandelingen met een gids; boottochten, zwemmen.

Bezoek het Saadani vissersdorp. Deze ligt in het natuurreservaat en een collectie van runes verwijst terug naar de hoogtijdagen in de 19e eeuw toen het diende als een belangrijke handelspost.

Wanneer kan je het beste gaan: Over het algemeen is dit gebied het hele jaar toegankelijk, sommige toegangswegen zijn echter niet toegankelijk gedurende april en mei. De beste tijd om wildleven te zien is in januari en februari en van juni tot en met august.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

  2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.