Mount Meru is één van de hoogste en mooiste vulkanen van Afrika. De route die leidt naar de piek brengt u langs parklandschappen, bergbossen, een gigantische heidezone en moeraslandschappen. Ten slotte zal de piek worden bereikt door een nauwe, kale bergkam welke zorgt voor een ongelooflijk uitzicht op de askegel die zich verscheidene honderden meters beneden in de krater bevindt.  Met de Kilimanjaro is op de achtergrond zorgt dit al met al voor een adembenemend gezicht.

Meer dan 400 verschillende soorten vogels en een grote verscheidenheid aan dieren, met onder meer neushoorns, olifanten, buffels, bavianen, wrattenzwijnen, zwarte en witte colobusapen en ten slotte ook duikers leven allemaal in deze parel onder de parken.

Ook een bezoek aan de Ngurdoto krater en de Momella meren met hun geweldige landschappen, flamingo’s en andere flora en fauna, zal bijdragen aan een onvergetelijke ervaring.

De groep zal op Mount Meru worden vergezeld door een parkgids en dragers. Op de berg maken we gebruik van hutten met slaapzalen. Een slaapzak en mat zijn benodigd voor de hutten, waarbij men optioneel ook in de MomellaLodge kan verblijven. De MomellaLodge bevindt zich in Arusha Park, dat kan worden bereikt via een zware wandelroute met behoorlijk steile plekken. Het is echter de klim meer dan waard.

Beklimming van Mount Meru (4 dagen: 3 nachten)

Dag 1:
Na het ontbijt wandelen we door de poort en zorgen we dat de toelatingspapieren worden bemachtigd. Hierna beginnen we aan de trektocht naar Meriakamba. De wandeling duurt 5-6 uur door het regenwoud. Gedurende de wandeling kunnen we genieten van het uitzicht met wilde dieren zoals buffels, giraffen en zwarte en witte colobusapen. Tijdens de tocht zal er een lunch worden genuttigd. Uiteindelijk zal het avondeten en de overnachting plaatsvinden in een hut in Meriakamba op een hoogte van 2500 meter.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken we vanuit Meriakamba naar de Saddle hut. Deze tweede hut bevindt zich tussen de Big Meru en de Little Meru. De wandeling duurt ongeveer 5-6 uur, gedeeltelijk door het regenwoud en gedeeltelijk in het moeraslandschap. Tijdens de tocht zal er een lunch worden genuttigd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in de Saddle hut.

Dag 3: Na een lichte maaltijd rond 1:30 in de ochtend beginnen we aan de trektocht naar de piek van de berg. Het duurt ongeveer 6 uur rond de fijne askegel om bij de piek van Mount Meru te komen met een hoogte van 4562 meter. Na een korte viering voor het bereiken van de top, zullen we beginnen aan de trektocht terug naar de Saddle hut voor de lunch. Hierna vervolgen we onze weg naar Meriakamba voor het avondeten en zullen we hier ook overnachten.

Dag 4:Na het ontbijt zullen we afdalen naar de Momela poort, waarna we onze weg vervolgen naar de IlboruLodge Hotel voor de lunch, het avondeten en een welverdiende nachtrust.  
 

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.