De Kilimanjaro

Japanese Dutch English

Kilimanjaro. De naam alleen al wordt verhuld door een wolk van mysterie. Het zou bijvoorbeeld “de berg van het licht”, “de berg van grootheid” of “de berg van de karavanen” kunnen betekenen. Het zou ook totaal iets anders kunnen betekenen. De lokale bevolking, de Wachagga, hebben niet eens een naam voor de berg. Slechts de naam Kipoo (tegenwoordig bekend als Kibo) staat bekend voor de met sneeuw bedekte piek die dominant het continent overziet. Dit is letterlijk hét hoogtepunt van Afrika.

De Kilimanjaro staat metafoor voor de onweerstaanbare schoonheid van oostelijk Afrika. Wanneer u het met eigen ogen aanschouwt, begrijpt u pas waarom. Niet alleen is het de hoogste piek van het Afrikaanse continent, maar is het ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Op een adembenemende manier stijgt de Kilimanjaro, zich afzonderend van de aan de kust gelegen savannes, naar een duizelingwekkende hoogte van 5,895 meter (19,336 ft.)
De Kilimanjaro is één van de meest toegankelijke hoge gebergten ter wereld, een baken voor de bezoekers vanuit de hele wereld. De meeste bergbeklimmers zullen de rand van de krater bereiken met niet veel meer dan een wandelstok, gepaste kleding en wilskracht. Zij die uiteindelijk de Uhuru-Peak (het hoogste punt van de Kilimanjaro) of de Gilman’s Point (aan de rand van de krater) zullen bereiken, zullen daadwerkelijk hun klimmerscertificaten hebben verdiend en dit zal voor altijd in hun geheugen blijven gegrift.

 
Mt. Kilimanjaro

  
Onze ervaren gidsen zullen u begeleiden naar het dak van Afrika.

 

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.