Mahale Nationaalpark

Japanese Dutch English

Diep in het hart van Afrika, onbegaanbaar via de weg en slechts op 100 km ten zuiden van waar Stanley de beroemde woorden tegen Livingstone zei: “Dr. Livingstone I presume”, ligt een plek dat doet denken aan een idyllisch eiland in de Indische oceaan.

Witte inhammen bevinden zich in de azuurblauwe wateren van het Tangayikameer, overschaduwd door die pieken van de jungle die bijna 2km boven de kust uittorenen, met op de achtergrond de ver gelegen en mysterieuze Mahale bergen.

De Mahale bergen zijn het thuis van één van de laatste wilde chimpansees in Afrika. Een populatie van ongeveer 800 apen, die zich thuis voelen rond menselijke bezoekers als gevolg van een Japans onderzoeksproject dat was opgericht in de jaren ’60. Het opspeuren van de Mahalechimpansees is een magische ervaring. De ogen van de gids pikken de nesten van de vorige avond uit, schaduwachtige klossen die zich hoog in de bomen bevinden.  Vlinders fladderen in het doorschijnende zonlicht. Dan opeens ben je in hun midden: terwijl ze samenscholen om elkaars vachten schoon te maken, luidruchtig aan het kibbelen zijn of de bomen inklimmen om vervolgens moeiteloos tussen de planten door te slingeren.

Het gebied staat ook wel bekend onder de naam Nkungwe, naar de grootste berg in het park welke als heilig wordt beschouwd door de lokale bevolking (de Tongwe). Met een hoogte van 2,460 meter is het de hoogste van de zes prominente punten waaruit de Mahale Range is opgebouwd. Hoewel de chimpansees de voornaamste attractie zijn, ondersteunen de steile hellingen diverse soorten fauna, waaronder rode Colobusapen, echte meerkatten en gouden stompneusapen, tezamen met een caleidoscoop aan kleurrijke vogels.

Het is ook mogelijk om de oude pelgrimsroute van de Tongwe te volgen naar de bergen, waarbij wordt gehiked door het bergachtige regenwoud, het thuis van de Angolese Colobusapen, naar grassige bergwanden bedekt met bamboe. Hierna is het mogelijk om te baden in de ongelooflijk heldere wateren van ’s werelds langste, op een na diepste en minst vervuilde meer, met naar schatting ca. 1000 vissoorten. Hierna begint de terugreis weer per boot.

Over Mahale Nationaalpark

Grootte: 1,613 km²
Locatie: West Tanzania, grenzend aan het Tanganyikameer.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national parkk

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.