Arusha Nationaalpark

Japanese Dutch English

Het afgelegen en zelden bezochte Katavi Nationaalpark is een echte wildernis die de hedendaagse avonturiers een enerverende ervaring zal bezorgen van het Afrika zoals het er een eeuw geleden moet hebben uitgezien.

Tanzania’s op twee na grootste nationaalpark ligt afgelegen in het zuidwesten van het land, binnen een afgeknotte arm van de Riftvallei die eindigt bij Lake Rukwa.

Het is het huis van verschillende soorten antilopen, maar de grootste focus van het park is de Katuma rivier en de daarmee geassocieerde riviervlaktes, zoals het seizoensgebonden Katavi- en Chadameer. Gedurende het regenseizoen zijn deze weelderige moerassige meren een thuishaven voor verscheidene watervogels en zij ondersteunen ook Tanzania’s hoogste concentratie van nijlpaarden en krokodillen.

Gedurende het droogseizoen, wanneer het water zich terugtrekt, komt Katavi pas echt tot leven. De Katuma, die is gereduceerd tot een ondiepe, modderige plas vormt de enige drinkwaterbron in de buurt. Hierdoor kunnen er naar schatting 4000 olifanten samenkomen in dit gebied, tezamen met verschillende kuddes van meer dan 1000 buffels. Hiernaast vormt een overvloed aan giraffen, zebra’s, impala’s en rietbokken een makkelijke prooi voor de talrijke leeuwen en gevlekte hyena’s in dit gebied.

Het grootste wildleven spektakel wordt echter verzorgt door de aanwezige nijlpaarden. Tegen het einde van het droogseizoen komen ongeveer 200 nijlpaarden samen in een poel met voldoende diepte. Hoe meer nijlpaarden hier samenkomen, hoe groter de onderlinge rivaliteit wordt tussen de mannetjes. Bloederige territoriale gevechten zijn hierbij een dagelijks gebeurtenis, met het verslagen mannetje die geforceerd wordt om toe tekijken vanaf de open vlaktes voordat hij weer genoeg zelfvertrouwen bijelkaar heeft gesprokkeld om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Over Katavi Nationaalpark

Grootte: 4,471 km².

Locatie: Zuidwesten van Tanzania, ten oosten van Lake Tanganyika.

Het hoofdkwartier bij Sitalike ligt 40 km ten zuiden van Mpandatown.

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.