Ecotoerisme

Japanese Dutch English

De Maasai steppen bij MonduliJuu                            
De Maasai zijn één van de beroemdste en meest interessante stammen in Afrika. De Maasai zijn voornamelijk gevestigd in Tanzania en Kenia, hoewel ze zich ook in andere delen van de zuidelijke Sahara hebben gevestigd.De Maasai behoren niet tot de groep van Bantu sprekende persoenen, maar stammen af van de Nilotische mensen uit de noordelijke Sahara (Ethiopie).

De Maasai hebben een rijke cultuur. Zij praktiseren hun levensstijl al voor vele honderden jaren. De Maasai van oudsher een nomadenvolk, wat inhoudt dat zij beesten houden en ook dat zij zich samen met hun beesten van de ene naar de andere plek verplaatsen op zoek naar groene weiden en water. De Maasai hebben in hun maatschappij nooit een koningsleiderschap gevestigd. Daarentegen hebben de Maasai wel een zogenaamd leeftijdsgebonden systeem ontwikkeld. In dit systeem bepaalt de leeftijd van een Maasai zijn of haar positie en verantwoordelijkheid binnen de maatschappij.

MonduliJuu is gevestigd op een afstand van 50 km van Arusha. Het is één van de woonplaatsen van de Maasai waar bezoekers de Maasai in hun dagelijkse leven kunnen observeren. Dit gebied kent weinig toerisme in vergelijking met Manyara, Ngorongoro en de Serengeti. Mocht je een bezoek willen brengen, dan wordt je beschouwd als een gast van de Maasai. Daarmee kun je de Maasai ook naar jouw kampeerplek (het “Norkumat” kampeerterrein) uitnodigen. Dit kampeerterrein ligt in het echappement van de Grote Riftvallei. De Maasai zullen jou amuseren met lokale dansvoorstellingen. Van het Norkumat kamp heb je een geweldig uitzicht op Mount Meru, de Kilimanjaro en de OlDoinyoLengai (Berg van God in het Maasai) wat trouwens een actieve vulkaan is.

Mocht je tijd hebben om door het echappement naar de Grote Riftvallei te hiken dan is er een kans dat je zebra’s, giraffen, struisvogels en antilopen tegenkomt.

Het Usambara gebergte

Dit is een reeks aan bergen met een afstand van ongeveer 300 km, ten noordoosten van Tanzania, vlakbij de oceaan en het Tanga gebied. Deze bergen halen een hoogte van 2700 meter. De Shambaa is een stam die in deze bergen kan worden gevonden. De Shambaa zijn al voor vele generaties boeren en hebben vele tradities en waarden in hun cultuur.

Lushoto is de belangrijkste stad in het Usambara gebergte. Deze stad ligt op een hoogte van 1500 meter. De wandeling van de stad Mombo , welk aan de voet van de berg ligt, naar Lushoto zorgt voor adembenemende uitzichten. Deze wandeling is ongeveer 25 km lang en je vindt langs de route prachtige watervallen en gouden stompneusapen. Het weer in het Usambara gebergte is het gehele jaar door koel. Dit klimaat heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers Lushoto tot de hoofdstad hadden gemaakt gedurende de koloniale tijd. Zij noemden Lushoto‘Wilhelmstal’ (vernoemd naar de Duitse keizer).

 

Kilimanjaro Route

* Machame Route
* Marangu Route
* Umbwe Route
* Lemosho Route
 

Safari Game Drive

*Arusha National Park
* Serengti National Park
* Ngorongoro Conservation
* Tarangire National Park
* Manyara National Park
* Mikumi National Park
* Selous national park
* Mkomazi national park

 © 2012 Kilimanjaro-Kizimba Expeditions Ltd. All Rights Reserved.